Menu

JACQUES STEENBRINK

In tranen

Bezocht “Holland Baroque & London Community Gospel Choir.”

Het was buitengewoon. De combinatie van gospel en Händel sloot naadloos op elkaar aan. Händel werd zo mooi versterkt door gospel en omgekeerd werd Händel overtuigend geaccentueerd door gospel. Heerlijk ook, dat zowel gospel als Händel troost bieden.

Sowieso biedt Holland Baroque mij altijd troost; hun keuze doet mij altijd heel veel. Vaak ben ik al in tranen bij het eerste stuk. Nee, niet hardop, ik schiet gewoon vol.

Ja, ik ben de vader van Tineke en Judith, en vaders zijn misschien vaak extra streng op hun kroost. Maar ik helemaal niet. Zeker als het muziek betreft. Muziek is om van te genieten, niet om te beoordelen. Je moet je laten meevoeren en niet de recensent proberen uit te hangen. Kortom, weg met je verstand en laat je heerlijk meevoeren. Het zachte zingen van het koor was bijvoorbeeld overweldigend.

Zelf speel ik orgel. Gisteravond fietste ik door de mist naar de kapel waar dan niemand is. Ik heb voornamelijk Bach gespeeld, dat is dan bijna een spirituele ervaring. Muziek is zo mooi.
JACQUES STEENBRINK
JACQUES STEENBRINK
© Holland Baroque 2015 Privacy statement Design by Smel